veteran

Na pomolu transfer svih transfera: Real na Bernabeu vraća legendu kluba

U španskim se medijima u posljednje vrijeme često spominje ime 38-godišnjeg Sergija Ramosa, legendarnog kapitena španske reprezentacije i Real Madrida.

Naime, Real Madrid ove sezone muče problemi s ozljedama, a posebno se to odnosi na odbrambenu liniju. Može li bivši kapiten Ramos pomoći? - pita se njemački Bild. Španski igrač bez kluba je od ljeta.

Marca izvještava da je zbog stalne krize s ozljedama povratak Ramosa moguća opcija za Kraljeve. No, Španac se više ne smatra vrhunskim defanzivcem i njegov bi angažman značio samo prijelazno rješenje. Madriđani u ovom trenutku kao stopere na raspolaganju imaju Antonija Rüdigera (31), Edera Militaa (26) i Davida Alabu (32).

Rüdiger je jedina zvijezda koja je trenutno potpuno fit. Militao se još nije vratio u punu formu nakon što mu je puknuo križni ligament, a bivša Bayernova zvijezda Alaba još uvijek nije potpuno spreman nakon teške ozljede koljena. Potpuno je nejasno kada će Alaba ponovno moći zaigrati. Povratak se ne očekuje prije januara.

Budući da je prijelazni rok zatvoren, Real trenutno može potpisati samo igrače bez kluba. Vječni rival Barcelona također je nedavno reagirala transferom - golman Wojciech Szczesny došao je kao zamjena za ozlijeđenog Marc-Andréa ter Stegena.

Ramos je bez kluba nakon jednogodišnje avanture u svom matičnom klubu Sevilli – tako da bi Real mogao dovesti bivšeg kapitena bez ikakvih problema.

Osim mogućeg povratka u Real, razmatra se i transfer Sergija Ramosa u torinski Juventus. Al-Nassr, gdje igra Ramosov veliki prijatelj Cristiano Ronaldo, također je navodno zainteresiran za njega.

Ramos je za Real Madrid igrao ukupno 16 godina, upisao je 671 nastup za klub i osvojio sve što se može osvojiti u klupskom natjecanju. Iz Reala je otišao u ljeto 2021. – ima li sada šanse za povratak?