žestoko se bunili

Engleski prvoligaš dobio kaznu od skoro milion dolara zbog VAR-a

Engleski nogometni prvoligaš Nottingham Forest je kažnjen s 979.500 dolara i upozoren zbog nedoličnog ponašanja u vezi s objavom na društvenim mrežama u kojoj su kritizirali sudiju nakon poraza u Premier ligi od Evertona prošle sezone, objavio je Engleski nogometni savez (FA).

Iz Nottinghama su bili ljuti jer su im odbijena čak tri VAR zahtjeva za penalom kada su gubili s 0:2, a nekoliko minuta nakon utakmice su u mreži X optužili video pomoćnog sudiju(VAR) Stuarta Attwella da je navijač Luton Towna.

Ubrzo nakon utakmice, klub je na platformi X objavio:

"Tri izuzetno loše odluke - tri penala nisu dosuđena - što jednostavno ne možemo prihvatiti.

Upozorili smo sudijsku komisiju da je VAR-sudija navijač Lutona puno prije utakmice, ali ga nisu promijenili. Naše je strpljenje više puta testirano".

U to vrijeme, Forest je bio uključen u bitku za ispadanje s Lutonom, ali su na kraju završili 17., dok je Luton ispao. Forest je rekao da će se žaliti na odluku FA, prenose agencije.

Savez je saopćio da nijedan drugi profesionalni klub nikada nije prekršio svoje propise osmišljene za kontrolu korištenja društvenih medija na takav način, opisujući to kao javni napad na integritet službene osobe utakmice u "nezamislivim razmjerama".