modni gigant

Zara je pripremila kolekciju koju svi čekaju: Kate Moss donosi modne poslastice za party djevojke

High street gigant Zara, koji nas oblači od glave do pete, trenutno teži ka rebrandingu koji je H&M imao prije nekoliko godina. H&M je poznat po saradnji s luksuznim modnim kućama i poznatim osobama. Kao svoje ambasadore izabrali su neke od najutjecajnijih osoba današnjice, od kojih je jedna Charli XCX.

Također, brend je poznat po svojim studio kolekcijama, koje su nerijetko nešto višeg cjenovnog ranga, ali su i komadi kvalitetniji. Sada, Zara kreira svoj rebranding kroz kolaborativne kolekcije s poznatim dizajnerima, prije nego brendovima, i kvalitetne komade kojima daju nešto višu cijenu.

Dokaz ovog preokreta predstavlja i kolekcija s poznatom manekenkom Kate Moss, koja će ugledati svijetlost dana 30. novembra.

Zara svoje novo poglavlje gradi već godinama. Prvo su prešli na inovativniju stranu online marketinga, zatim su uveli statement komade u svoj asortiman, a kasnije odabrali neke od najpoznatijih lica za svoje modele. Sada, Iris Law i Lila Moss nonšalantno promoviraju Zarine široke traperice, majice i haljine. Ono što želimo nositi svakodnevno, ove manekenke također nose na stranicama poznatog brenda. Nedavno, Zara nas je obradovala kolekcijom sa Stefanom Pilatijem, koji je svojevremeno poslovao za modne kuće kao što su Dior i Saint Laurent. A prije ovog modnog noviteta osvojila nas je kampanjom sa Cindy Crawford i Kaiom Gerber. Zatim je najavio kolaboraciju sa dizajnerom Samuelom Rossom, a sada i s Kate Moss.

Nakon svih poteza koje je Zara odigrala u (modnoj) šahovskoj igri koja za cilj ima povećanje profita, jasno je da je postigla šah-mat. Zara je jedan od brendova s najvećom zaradom. Zato se pitamo – jesu li saradnje s poznatima posh cash grab ili istinska želja Zare da u našim očima postane nešto više od high-street brenda?

Bilo kako bilo, Zara će zauvijek imati masu kupaca i još veću zaradu.

Charli XCX je svojim albumom Brat pokrenula je val koji u fokus stavlja buntovništvo i careless stav. Međutim, OG party girl upravo je Kate Moss koja devedesetih godina nije propuštala niti jedan after party. Kate je bila obožavana kako zbog svoje ljepote, tako i zbog autentičnog stila odijevanja. Sada, poznata manekenka u saradnji s high street gigantom lansira svoju kolekciju koja će u fokus staviti staple party girl komade. Od Kate očekujemo all black kolekciju, mnoštvo kože i šljokica. Te je jasno da ćemo dolaskom ove kolaboracije i te kako imati šta obući za bitne izlaske i gala večeri.

Kolekcija će biti dostupna od 30. novembra u Zara poslovnicama i na službenim stranicama poznatog brenda.