Nakon Njemačke

Oglasio se Bajraktarević koji je sinoć dobio samo par minuta u igri: Volio bih da igram, ali…

Reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je od Njemačke s 2:1, a svoj komentar nakon meča dali su Esmir Bajraktarević i Haris Hajradinović.

Bajraktarević je kazao da su odigrali dobru utakmicu i da sljedeću protiv Mađarske mogu pobijediti.

“Mislim da rezultat nije takav kakav smo željeli, ali odigrali smo dobru utakmicu. Za mene je najbitnije da dajem sve od sebe kad igram za reprezentaciju. Naravno, ja bih volio da igram više, ali to je trenerov izbor. Utakmica sa Mađarskom je utakmica koju možemo pobijediti. Osvojili smo bod u gostima, sada igramo kući i mislim da će biti dobro” – poručio je Bajraktarević.

S druge strane Hajradinović ističe da moraju biti zadovoljni i da će im ovaj meč dati samopouzdanje pred Mađarsku.

“Znamo svi sa kakvom smo reprezentacijom igrali. Ušli smo dobro u utakmicu, izgledali smo dobro prvih pola sata. Potom smo primili gol, a poslije gola smo imali ‘mrtvu’ šansu za gol. Mogli smo izjednačiti, a umjesto toga smo primili gol za 2:0. Hvala Bogu, imali smo tu pauzu na poluvremenu, malo smo se sabrali i u drugom poluvremenu smo izašli malo bolje”.

“Dali smo gol i uz malo sreće i možda još nečega mogli smo i do boda. Sve u svemu, moramo biti zadovoljni i moramo gledati prema Mađarskoj. Ova nam predstava daje samopouzdanje, imali smo publiku na našoj strani i ako budemo imali ovakvu publiku i u ponedjeljak, mislim da možemo i do tri boda” – rekao je Hajradinović.

Utakmica protiv Mađarske na programu je u ponedjeljak u 20.45h.