potvrdio za raport

Ministar Osmanović potpisao da mu se sinu isplati 2.100 KM iz budžeta, ali neće mu isplatiti: Predomislio sam se

"Moralno sam to povukao da ne bi došlo do bizuhura", kazat će ministar Omer Osmanović za Raport

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je odluku o dodjeli jednokratne pomoći za plaćanje troškova školovanja i lično je potpisao.

Prema odluci, jednokratna pomoć od 2.100 KM dodjeljuje se djetetu dobitnika specijalnog ratnog priznanja Srebrna policijska značka Omaru (Omera) Osmanoviću, inače sinu, ni manje, ni više, potpisnika odluke, ministra Osmanovića.

Kantonalni borački ministar u komentaru za Raport kategorički je odbio da je novac njegovom sinu isplaćen i istakao da neće ni biti.

Međutim, senior Osmanović kaže da odluka jeste postojala, ali da je odustao iz moralnih razloga te da ne bi "uzbihuzurio" narod.

"Ta odluka je postojala, ali novac nije isplaćen, niti će biti isplaćen. Došao sam u moralnu dilemu kao roditelj i kao ministar", rekao je naš sagovornik.

Istakao je da je imao sva zakonska prava, međutim...

"Moralno sam to povukao da ne bi došlo do bizuhura", kazat će ministar Omer Osmanović za Raport i dodati da je vjerovatno u pitanju dobronamjerni savjet ostalih zašto ne bi iskoristio pravo te da je dijete možda podleglo tome.