VIDIO VREĆU U GEPEKU

Brat optuženog u slučaju ubistva Danke Ilić sve priznao: ‘Tijelo je zakopao u blizini Brestovačkog mosta’

Dalibor Dragijević, brat optuženog za ubistvo Danke Ilić, u iskazu kojeg je dao policiji, rekao je da je Dejan toga dana radio u prvoj smjeni u Vodovodu te je došao kući u 15:30.

U svojem je iskazu rekao da je primijetio da se brat čudno ponaša i da je kasnije na vijestima čuo da je nestalo dijete.

"Koliko se sjećam, 28. marta nakon 16 sati, Dejan je svojim Peugeotom 307 plave boje došao kući i tada sam u gepeku njegovog automobila vidio bijelu vreću. Pitao sam ga šta je u njoj, a on je rekao da se u njoj nalazi dijete. Nije mi bilo dobro, pitao sam ga šta to radi, kakvo dijete, a on je rekao da su dijete zgazili autom pa pokupili. Tu je bio i naš otac Radoslav Dragijević, on je također vidio vreću", ispričao je Dragijević.

Kako stoji u iskazu do kojeg je došao Telegraf.rs, Dalibor je brata pitao šta misli učiniti s vrećom i djetetom, a onda su se dogovorili da je odnesu u napuštenu kuću na novom Zlotskom putu. Rekao je i da su do tamo otišli automobilom, ostavili vreću u prizemlju kuće i vratili se kući.

"Prije nego je uhapšen, Dejan mi je rekao da je uzeo vreću s tijelom iz kuće gdje smo ga ostavili te da ga je prevezao i zakopao negdje u blizini Brestovačkog mosta", zaključio je Dragijević iskaz.

Optužnica za ubistvo malene Danke još nije potvrđena.