KAKO JE I OBEĆALA

Kamala Harris objavila zdravstveni karton

Demokratska kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Država Kamala Harris objavila je mišljenje svog ljekara koje potvrđuje da je dobrog zdravlja i sposobna za obavljanje visokih dužnosti. Harris je tom objavom željela postupiti upravo suprotno njenom protukandidatu u predsjedničkoj utrci Donaldu Trumpu, koji je to odbio učiniti.

U dokumentu koji je Bijela kuća podijelila, ljekar sadašnje američke potpredsjednice Joshua Simmons naveo je da je najnoviji ljekarski pregled Kamale Harris u aprilu bio "neupadljiv" te da ona održava aktivan stil života i "vrlo zdravu prehranu" uprkos izuzetno gustom rasporedu. Harris prema izvještaju ima sezonske alergije i povremene osipe, ne koristi duhan i pije alkohol samo umjereno.

"Posjeduje fizičku i mentalnu otpornost potrebnu za uspješno obavljanje predsjedničkih dužnosti", napisao je ljekar.

Trump odbio napraviti isto

Saradnik Kamale Harris rekao je kako je ona odlučila objaviti informacije o svojem zdravstvenom stanju upravo kako bi ukazala na činjenicu da je Trump to odbio učiniti. Štab Kamale Harris nastoji staviti u fokus da je Trump najstariji predsjednički kandidat nakon što se predsjednik Joe Biden povukao iz utrke.

Ankete pokazuju da će izbori biti tijesni, a kampanja Kamale Harris želi napraviti razliku ukazivanjem na njenu komparativnu prednost mlađih godina i transparentnosti.

Ljekar Bijele kuće je 2018., dok je Trump bio na dužnosti, rekao da je tada Trump bio općenito izvrsnog zdravlja, ali da bi trebao izgubiti na težini i uspostaviti svakodnevnu rutinu vježbanja. Simmons je naveo da su alergije Kamale Harris bile dobro kontrolirane lijekovima bez recepta i onima na recept.

Njezina urtikarija ili osipi su "povremeni i prolazni i čini se da nisu uzrokovani nekom određenom izloženošću niti su povezani s drugim simptomima" i dobro reagiraju na liječenje antihistaminicima.

Harris je posljednje tri godine na alergenskoj imunoterapiji, što je značajno poboljšalo simptome njezinih alergija i urtikarije te smanjilo potrebu za lijekovima, osim povremenog korištenja spreja za nos, rekao je ljekar. Harris nosi kontaktne leće.

Porodična anamneza uključuje rak debelog crijeva njezine majke. Harris na vrijeme obavlja preventivne zdravstvene pretrage uključujući kolonoskopiju i godišnje mamografije, dodao je ljekar.