oštra reakcija

Konaković odgovorio na prozivke SDA: Saberite se i vežite, nastavljamo borbu jače nego ikad

Narod i pravda je parlamentarna stranka u 51. lokalnoj zajednici nakon ovih izbora, poručio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na društvenim mrežama.


"Na izborima 2020. godine bili smo parlamentarni u 31-oj lokalnoj zajednici, imamo dakle novih 20 opština/gradova. Po broju glasova u cijeloj BiH jači smo duplo od DF-a i znatno jači od SBiH-a, a pored toga DF je parlamentaran u 28, a SBiH u 31-oj lokalnoj zajednici", kazao je Konaković.


Dodao je da su stabilno iza SDA i SDP-a, uvjerljivo bolji od svih ostalih na njihovom političkom spektru.


"Van Kantona Sarajevo imamo 40-ak mandata više nego na izborima 2020. godine. U Kantonu Sarajevo smo shvatili poruku birača i popravit ćemo greške vrlo brzo, tačno je da smo se uspavali i da je oštrica malo otupila", naveo je predsjednik NiP-a.


Stanje je, dodaje, da imamo dvadesetak vijećnićkih mandata manje u KS, "a imamo načelnike Ilidže i Ilijaša, a vrlo brzo ako Bog da i gradonačelnika/cu Grada Sarajeva, u izvršnoj vlasti smo dakle mnogo jači nego ranije, umjesto jedne - tri izvršne pozicije".

"Sedam dana nakon izbora oni koji su navikli da lažu objašnjavaju nam kako je NiP pao, a predsjednik SDA kome smo očigledno noćna mora kaže da se gasimo. Sad se fino saberite i vežite se, nastavljamo borbu jače nego ikad", zaključio je Elmedin Konaković.