POTRESNO SVJEDOČANSTVO

Kćerka R. Kellyja progovorila u dokumentarcu: ‘Seksualno me zlostavljao, a bio mi je sve’

Muzičarka Buku Abi (26), pravim imenom Joann Kelly, optužila je svog oca R. Kellyja za seksualno zlostavljanje u djetinjstvu. Nekad moćni muzičar i producent, danas služi 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog iskorištavanja djece, reketa, podmićivanja, te trgovine seksualnim robljem. Buku Abi svoje je optužbe protiv oca iznijela u dvodijelnom dokumentarnom filmu "R. Kelly‘s Karma: A Daughter‘s Journey" koji je snimljen za TVEI Networks.

"Bio mi je sve. Dugo nisam mogla vjerovati da se to uopće dogodilo. Nisam znala ni je li moguće da nešto takvo napravi meni, čak i kao loš čovjek", rekla je u suzama i dodala - Bila sam previše prestrašena da bih se ikome povjerila. Bojala sam se reći majci.

U dvodijelnom dokumentarcu uz Buku Abi pojavljuju i njena sestra Jaah i brat Roberr Kelly Jr. te njihova majka Andrea Drea Kelly.

Drea Kelly bila je u braku s R. Kellyjem od 1996. do 2009. godine, a 2018. godine u emisiji "The View" rekla je da ju je bivši suprug više puta fizički zlostavljao. Kada se, 2019. godine suočio s optužbama koje će ga odvesti iza rešetaka, Abi je izjavila da je njezin otac "čudovište". R. Kelly je tvrdio kako joj je majka "isprala mozak", te nju i drugu djecu udaljila od njega.

"Što se tvrdnje o ispiranju mozga tiče, to je sr…e On jako dobro zna zašto nemamo odnos kakav bismo željeli imati s njim. Ne razumijem kako možeš staviti ruku na moju majku i očekivati da će sve biti kao prije", rekla je u dokumentarcu Abi. Ona je majci sve ispričala kada je imala 10 godina.

"Ono što je meni radio, radio je meni. No, nije to smio raditi mojoj djeci", rekla je Drea Kelly.

Abi je kazala kako joj se život promijenio u potpunosti "u jednoj milisekundi".

"Promijenila sam se kao osoba, nestala je iskra i svjetlo koje sam prije nosila u sebi. Nakon što sam rekla mami, više nisam išla k njemu. I sve do danas borim se s tim", objasnila je mlada pjevačica.

Magazin People zatražio je od Kellyjevih predstavnika komentar o dokumentarcu i onome što su u njemu izrekli bivša supruga i djeca.

Kellyjeva advokatica Jennifer Bonjean napisala je: "Gospodine Kelly je najistraživanija osoba na planetu kada su u pitanju optužbe o seksualnom zlostavljanju djece. Da su ove tvrdnje utemeljene, bile bi među brojnim njegovim optužbama.".

Advokatica je u prijašnjoj izjavi oko dokumentarnog filma, također za People, rekla kako njen klijent odlučno odbacuje sve tvrdnje iznesene u njemu.

"Njegova je bivša supruga iznijela iste optužbe godinama prije. Istraživao ih je Odjel za djecu i obitelj Illinoisa i ništa nije potvrđeno… A ‘filmaši‘, ma ko oni bili, nisu uopće kontaktirali g. Kellyja i njegov tim da mu omoguće negirati ove štetne tvrdnje.", napisala je.

Kelly, koji je globalna R&B zvijezda postao objavivši pjesmu "I Believe I Can Fly," dobio je 20 godina zatvora (u biti, služi dvije kazne iz dva procesa usporedo) 2021. godine. Suđenja su razotkrila višegodišnje kriminalno ponašanje, te napokon stalo na kraj njegovom uspješnom izbjegavanju odgovornosti za sve što je činio mladim ženama i djeci.

Presuda je dala dodatni zamah #MeToo pokretu i utjecala na žrtve drugih moćnih i utjecajnih osoba iz svijeta showbiza, ohrabrivši ih da istupe sa svojim pričama i traže pravdu.