liga nacija

Barbarez: Ključna borba za treće mjesto

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez održao je konferenciju za medije uoči utakmice sa Mađarskom.

Susret četvrtog kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Mađarske igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici, a uoči utakmice Barbarez je održao konferenciju za medije.

Selektor je odmah otkrio hoće li za Mađarsku biti spreman Sead Kolašinac, koi je zbog povrede morao napustiti utakmicu protiv Njemačke u petak.

"Sejo je ok. Dobio je grčeve. Vidjeli ste kad je tražio zamjenu kako je odradio tri šprinta", rekao je Barbarez.

Selektor BiH je potom istakao kako je sutrašnja utakmica vjerovatno ključna u borbi za treće mjesto u grupi Lige nacija.

- Ključna je možda za neki međusobni duel naš i tu neku tabelu u ovoj Ligi nacija. To je dodatna motivacija da pokušamo da ostvarimo pobjedu. Vraćamo se na ono, treba biti i realan, koliko god smo optimistični i zato igramo fudbal i zato i jesmo ovdje, naravno da ćemo pokušati da izborimo pozitivan rezultat. Ali, treba prvo dočekati utakmicu, prpremiti momke, razmisliti kako ćemo igrati i onda ćemo na megdan. Radujemo se što imamo šansu da napravimo iskorak, rekao je selektor Sergej Barbarez.

Na pitanje ko će biti zamjena za Ermedina Demirovića koji ima kartone kaže:

- Kako ćemo reagovati na ispadanje Ermedina, vidjećemo. U nekim smo idejama, imamo par nekih stvari koje možemo korigovati. Mi nismo igrali sa četiri vezna protiv Njemačke, igrali smo s tri vezna i to je dobro što se čini da su četiri. To znači da dobro trčimo. Tri klasična veznjaka, tri stopera, dva beka i dva špica. Ja volim dosta spominjati Atalantu, kada njih gledate znate da su tri zadnja, ostalo ne znate ništa. To je bitno, da se trči, kada se igra presing da se orijentišemo prema čovjeku, prema igračima, a onda je sistem nebitan.

Standings provided by Sofascore