BRUCE WILLIS

Legendarni glumac snimljen u vožnji po kvartu. Fotografije su srceparajuće

Svaki put kada u javnosti osvanu neke nove fotografije glumca Brucea Willisa, njegovi se obožavatelji još više rastuže. One su dokaz da strašna bolest od koje boluje već dvije godine, frontotemporalna demencija ili FTD-a, napreduje. Glumac je ovog vikenda snimljen na suvozačkom sjedalu Range Rovera, u vožnji po kvartu. I, istini za volju, djeluje izgubljeno i tužno. Fotografije lome srce.

Willis vrlo rijetko izlazi sa svog imanja u Brentwood Parku u Los Angelesu gdje živi sa suprugom Emmom Hemming i kćerkama Mabel i Evelyn. Kćerke Rumer, Scout i Tallulah iz braka s Demi Moore, kao i sama Demi, često su kod njih.

Njegove kćerke, kao i supruga Emma i bivša supruga Demi, povremeno na društvenim mrežama dijele vijesti o životu jednog od najvećih akcijskih junaka, te potiču fanove da se upoznaju s problemima i izazovima života s demencijom.

Porodica se trudi da se Willis osjeća sigurno i ugodno, dobiva svu moguću medicinsku njegu, a njegove kćerke nastoje zabilježiti što više uspomena s ocem. No, priznale su kako je on danas "potpuno druga osoba" i da više ne prepoznaje neke ljude oko sebe. Demi je jedna od njih.

Willis se povukao iz glume u martu 2022. nakon dijagnoze afazije, poremećaja govora koji utječe na sposobnost komunikacije. No, ubrzo je objavljena nova, potpunija dijagnoza i objašnjenje zašto je tada 67-godišnji glumac imao problema na snimanjima, mučio se s pamćenjem tekstova i razumijevanjem zahtjeva reditelja.