ŠPANSKI AS PIŠE

Senzacionalna vijest iz Španije: Modrić na izlaznim vratima Reala, u tajnosti se sprema zamjena od 150 miliona eura

Real je pronašao zamjenu za Luku Modrića, Madriđani slažu operaciju u tajnosti, navodi su na naslovnici španskog lista AS. Španski dnevnik piše kako Florentino Perez i ostali čelnici u Florianu Wirtzu vide igrača sličnih karakteristika poput hrvatskog čarobnjaka.

Prema navodima AS-a, ime njemačkog reprezentativca u Perezovoj bilježnici označeno velikim crvenim slovima, te iako operacija nije još ni blizu gotova, označena je, pišu, kao prioritet svih ljudi u klubu. Wirtz je pod Realovim nadzorom još od dana kada je napravio svoj debi u Bundesligi sa 17 godina i 15 dana, i smatraju da je sada pravi trenutak za njegov dolazak s obzirom da je tekuća sezona vjerojatno posljednja u klubu za Modrića.

"Modus operandi Florentina Péreza u velikim operacijama dobro je poznat, a potpisivanje Wirtza kuha se polako, na prstima i pokušavajući ne napraviti pogrešne korake. José Ángel Sánchez i Juni Calafat ponašaju se s istom tajnovitošću kao i uvijek, što je uobičajeno kod Reala, a i igrač i njegov otac i agent, Hans-Joaquim, dobro su svjesni raspoloženja Bijelih, ali trenutna situacija savjetuje razboritost i olovne noge", piše AS.

Njemačkoj desetki ugovor istječe 2027. godine, te je prema navodima generalnog menadžera Bayer Leverkusena Fernanda Carra cifra za njegov odlazak postavljena na 150 miliona eura. U Madridu pak računaju na činjenicu da vrijeme ide u njihovu korist, pogotovo zato što nema naznaka o potpisu novog ugovora.

Napominju kako potencijalnom poslu ide u prilog činjenica da mnogi u Realu vide Xabija Alonsa kao idealnu zamjenu za Carla Ancelottija, kada jednog dana Italijan odluči reći da mu je dosta avanture u Madridu.