duel u zenici

Mađarski golman respektuje “Zmajeve”: Upoznao sam bosanski fudbal, sigurno neće biti lako

Golman reprezentacije Mađarske Denes Dibusz govorio je uoči večerašnje utaknice sa selekcijom Bosne i Hercegovine u Zenici (20.45 sati).

Mađari stižu nakon remija protiv Nizozemske (1:1), što, kako kaže iskusni čuvar mreže, pokazuju da rad na poboljšanju igre u odbrani daje rezultat, naglašavajući da je upravo odbrana bila problem na nedavnom Evropskom prvenstvu.

"U posljednje dvije utakmice svi su dokazali da mogu fokusirano da se brane, pomažući jedni drugima da ekipa bude uspješna.

Što se stadiona Bilino Polje tiče, očigledno, znamo da nas neće dočekati atmosfera kakvu imamo na Puskas Areni, ali i na ovom stadionu možemo da odigramo potpuno ravnopravnu utakmicu.

Nakon utakmice protiv Nizozemske bili smo razočarani jer smo smatrali da je moglo biti bolje po nas, ali na osnovu toka utakmice, to je pošten rezultat", kaže Dibusz.

Kaže da nije pitao svog bivšeg klupskog saigrača u Ferencvarosu Muhameda Bešića za grad ili stadion.

"Nažalost, ovaj put nije izabran u reprezentaciju BiH.

U augustu sam igrao sa Ferencvarosom protiv banjalučkog Borca, kluba iz BiH, što mi je dalo uvid u bosanski fudbal, tako da mogu reći da sigurno neće biti lako", rekao je Dibusz.