vratili se kući

Nigerija odbila da igra protiv Libije. Fudbaleri čekali 12 sati na aerodromu, ostali bez vode i hrane…

Fudbalska reprezentacija Nigerije odbila je da igra sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Kup afričkih nacija u Libiji nakon što su fudbaleri i stručni štab danas proveli više od 12 sati čekajući na aerodromu.

Nacionalni tim Nigerije u Libiju je otputovao sinoć i trebao je sletjeti na aerodrom u Bengaziju, ali avion je preusmjeren na međunarodni aerodrom Al Abraq, koji je udaljen više od 200 kilometara, odnosno tri i po sata putovanja autobusom od njihovog hotela.

Celal Muheshis, jedan od zvaničnika Međunarodnog aerodroma Al Abraq, rekao je novinarima da je reprezentacija Nigerije odbila da igra utakmicu kvalifikacija za Afrički kup nacija.

Zvaničnik je rekao da su nigerijski igrači odlučili da se vrate u svoju zemlju umjesto da igraju utakmicu. Igrači su navodno ostali bez hrane i vode na aerodromu.

Libijska reprezentacija doživjela je sličan tretman uoči utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija u Nigeriji 11. oktobra.

Libijski nogometni savez (LFF) saopćio je da je do kašnjenje koje je doživjela nigerijska fudbalska reprezentacija došlo zbog rutinskih razloga vezanih za zračni saobraćaj i logističke izazove.

“Odlučno odbacujemo sve tvrdnje koje sugeriraju lošu namjeru ​​ili sabotažu u ovoj situaciji“, rekao je LFF.