direktor rada

NiP o hapšenju Salamovića: Istraživanjem naših kadrova institucije pokazuju da nisu pod stranačkim pritiskom

Povodom medijskih informacija o privođenju nekoliko osoba iz bivše i sadašnje upravljačke strukture Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad, među kojima je i aktuelni direktor preduzeća Nijaz Salamović, a u okviru procesa koji je počeo prije nekoliko mjeseci, Narod i Pravda Kantona Sarajevo još jednom naglašava svoje principe podrške radu institucija, kao i njihovoj profesionalnosti i nepristrasnosti, navodi se u saopćenju NiP-a Sarajevo.

"Napominjemo da smo prvi u Kantonu Sarajevo koji smo sistemski uspostavili antikorupcijske mehanizme i zakonski ih utemeljili. Istraživanjem rada i kadrova NiP-a kao i drugih kadrova vladajuće koalicije, te institucije pokazuju da su slobodne i da nisu pod stranačkim pritiskom.

Vjerujemo da će pravosudni organi Kantona Sarajevo profesionalno provesti proces.

Istovremeno, naglašavamo i načelo presumpcije nevinosti, kao i činjenicu da javnost u ovom trenutku nema detaljnih i svih potrebnih informacija o procesu kako bi se iznosile bilo kakve krajnje kvalifikacije.

Zahvaljujemo se medijima koji objektivno prenose saznanja o ovom procesu. Međutim, istovremeno primjećujemo i naslove i stavove u pojedinim medijima koji zasigurno ne doprinose istrazi i javnosti ne daju vjerodostojnu sliku.

Pratit ćemo proces i s građanima transparentno podijeliti svoj stav, nakon što nadležne pravosudne institucije daju više informacija i detalja o procesu s javnosti", navodi se u saopćenju.

Salamović je na funkciju direktora Rada došao upravo kao kadar NiP-a.