poljak priznao

‘Bio sam šokiran kad su poslali avion po mene. Došao sam kod Kloppa, ništa mi nije bilo jasno‘

Poljski reprezentativni veznjak Piotr Sebastian Zielinski trenutno igra za milanski Inter, a ranije u karijeri je nastupao za Udinese, Empoli i Napoli. Za intervju za FootTruck je otkrio kako ga je Jürgen Klopp zvao u Liverpool i po njega poslao i privatni avion.

"Jürgen Klopp me pozvao u svoju kuću. Liverpool je poslao privatni avion da dođe po mene. Bio sam šokiran jer je to bio prvi put da putujem u takvom prijevozu. Kada smo sletjeli, busom smo otišli do Kloppa. U zgradi je imao baš sve - otkrio je Poljak pa nastavio:

"Razgovor je bio sjajan. Klopp mi je rekao da sam ja miks između Fabregasa i Gündogana po njegovom mišljenju. Nije mi bilo ništa jasno, ali moj agent je govorio njemački i sve mi je prenio. Kada smo odlazili, uspio sam se i slikati s Kloppom.

Zielinski je objasnio kako je cijeli posao na kraju propao zbog Udinesea i njihovih potraživanja.

"Oni su nudili 18.5 miliona, ali Udinese je tražio nešto više. Ipak, Liverpool nije mogao prijeći preko nekog limita za mene jer nisam još bio top igrač. S druge strane nisam ni ja bio siguran u taj transfer.

Zielinski je sada u Interu gdje se bori za mjesto u prvih 11 kod Simonea Inzaghija. Od kada je došao u klub, odigrao je sve četiri utakmice u Serie A u kojima je ušao kao zamjena.

Zielinski je zabio u nedavnom porazu Poljske od Portugala 1:3, a u utorak od 20:45 će biti prijetnja Vatrenima u Ligi nacija.