novi problemi

Pariz nastavlja obračun s “dizelašima”. Sad je na nekim benzinskim stanicama zabranjena prodaja dizela

Nakon ograničenja brzine od 50 kilometara na sat na pariškoj obilaznici i trake za car pooling, gradska uprava Pariza ide dalje restriktivnim mjerama u saobraćaju.

Sada više neke benzinske pumpe na periferiji i na saobraćajnicama na gradskom prstenu više ne mogu prodavati dizel vozačima!

Od početka oktobra, grad Pariz uveo je navednu zabranu na četiri stanice (Porte d’Orleans, Porte d’Aubervilliers, Porte de Clignancourt i Quai d’Issy-les-Moulineaux), a čini se da bi to mogao biti samo početak.

Gradonačelnica Anne Hidalgo od početka mandata želi stati na kraj dizelskim vozilima u glavnom gradu te, općenito, nastavlja smanjivati ​​dominaciju automobila, sa sve više biciklističkih staza i pješačkih zona, prenosi HAK revija.

France 3 javlja da dobavljač TotalEnergies procjenjuje da će zabrana dovesti do značajnog premještanja vozila na susjedne pumpe, koje nisu dizajnirane za veliki broj novih kupaca.

Sve bi to moglo rezultirati saobraćajnim gužvama na ulasku u grad.

Uprkos ovoj odluci, mnogi ljudi koji žive i rade u regiji Pariza još koriste dizelska vozila, jer hibridni i električni automobili nisu finansijski dostupni svima.

Stoga će morati pronaći druge pumpe, a posebno se to odnosi na vozila hitnih službi, koje još rade na dizel.