Nakon niza skandala

Povratak ‘Victoria's Secreta’ poslije šest godina: Na pisti i bivša prva dama Francuske u crnom korezetu

Na novoj Victoria's Secret reviji učestvovali i plus-size modeli

Victoria's Secret Fashion Show održan je sinoć u New Yorku u noći s utorka na srijedu. Ljepotice će opet paradirati modnom pistom i to nakon šest godina pauze.

Na reviji su se pojavili brojni modeli - Tyra Banks vraća se n pistu prvi put nakon 20 godina. Pridružit će joj se Gigi Hadid, Paloma Elsesser, Imaan Hammam, Candice Swanepoel, Grace Elizabeth, Taylor Hill, Mayowa Nicholas, Devyn Garcia, Barbara Palvin, Behati Prinsloo, Ashley Graham, Jasmine Tookes, Adriana Lima...

Po prvi put su modnom pistom na novoj Victoria's Secret reviji prošetati i plus-size modeli.

Posebnu pažnju privukla je bivša prva dama Francuske, 56-godišnja manekenka Carla Bruni. Prošetala je modnom pistom u crnom korzetu i mrežastim čarapama u istoj boji. To je bilo njeno prvo i "vjerojatno posljednje" pojavljivanje u donjem rublju, kako se našalila u intervjuu za Page Six.

"U mojim godinama?! Jako je uzbudljivo, ali i jako neodoljivo, stvarno. Jer, znate, nitko se nikada ne navikne biti na modnoj pisti bez obzira na to koliko se dugo time bavite", rekla je Carla.

Prijenos na društvenim mrežama

Ove godine Victoria's Secret prenosio je modnu reviju uživo na društvenim mrežama i na Amazonu. Obožavatelji je mogu gledati uživo na Instagramu, YouTubeu i TikToku Victoria's Secreta.

Od 1995. do 2018. modna revija Victoria's Secreta bila je jedan od najvećih modnih događaja godine. Revija je posljednji put održana  2018. godine u New Yorku, a godinu kasnije je ukinuta zbog niza skandala koji su se pripisivali čelnicima kompanije. 

U javnost su tada dospjele informacije da je prvi čovjek brenda Les Wexner bio u kontaktu sa seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom. Godine 2020. New York Times optužio je bivšeg glavnog direktora kompanije Edwarda Razeka za "mizoginiju, maltretiranja i uznemiravanja" unutar kompanije.

Nizale se kritike

Revija je postala predmet kritika, a mnogi su je opisivali kao "seksistički show". Također, kritike su se nizale i kada je direktor marketinga Edward G. Razek za Vogue izjavio da plus size modeli ne mogu učestvovati na reviji, kojoj je s vremenom pala i gledanost.

Mnoge druge optužbe na račun Razeka su se nizale. Navodno je prisiljavao manekenke da mu sjede u krilu te ih ljubio na silu, a jedna od njih optužila ga je da ju je dodirivao u predjelu međunožja prije izlaska na pistu. Razek je za The Times svojevremeno rekao da su optužbe "netačne" i "izvučene iz konteksta."