[adinserter block="1"]
krivična prijava

Tužilac potvrdio istragu o silovanju. Švedski mediji tvrde da je osumnjičen Mbappe

Švedski tužilac rekao je u utorak da je pokrenuta istraga o silovanju bez pominjanja Kyliana Mbappea, nakon medijskih izvještaja da je zvijezda Real Madrida i reprezentacije Francuske osumnjičena nakon posjete Stockholmu.

Švedski listovi Aftonbladet i Expressen i javni emiter SVT objavili su u utorak da je 25-godišnji Mbappe bio meta istrage, nakon njegove dvodnevne posjete nordijskoj prijestolnici prošle sedmice.

[adinserter block="9"]

"U odgovoru na medijske izvještaje o sumnji na silovanje u Stokholmu, tužilac može potvrditi da je krivična prijava podnesena policiji", navodi se u saopćenju švedskog tužilaštva.

Dodaje se da se navodni incident dogodio u hotelu 10. oktobra, ali nije imenovano ime osumnjičenog i da se za sada ne mogu dijeliti dalje informacije.

Expressen je u ponedjeljak identificirao Mbappea kao osumnjičenog, pozivajući se na anonimne izvore.

Aftonbladet i SVT u utorak javili da su također dobili informacije koje potvrđuju da je Mbappe osumnjičeni.

[adinserter block="10"]

Expressen je javio da je Mbappe "osnovano osumnjičen" za silovanje i seksualni napad, niže od dva stepena sumnje u švedskom pravnom sistemu.

Prema Tužilaštvu, veći stepen sumnje, "vjerovatni uzrok", obično je preduvjet da se osumnjičenom odredi pritvor prije podizanja formalne optužbe.

Nakon AFP-ovog kontaktiranja u ponedjeljak, Mbappeova pratnja je rekla da nema saznanja o pravnoj tužbi protiv njega.

[adinserter block="11"]