[adinserter block="1"]
prate ga pehovi

“Nemoguća misija 8” se još uvijek snima, budžet probio granicu od 300 miliona dolara

Tom Cruise priprema dosad najizazovniju i možda najopasniju vratolomiju, koju će sam izvesti za potrebe novog nastavka Nemoguće misije

THR je u još u martu 2022. objavio vijest o početku snimanja filma "Mission: Impossible 8"

Evo nas, 20 mjeseci kasnije i mnogo odgoda, film se još uvijek snima u Velikoj Britaniji.

[adinserter block="9"]

Dobra vijest je da bi, prema izvorima amerilčkih medija, prvi trailer i otkrivanje naslova za "Mission Impossible 8" trebali stići u sljedećih nekoliko sedmica.

Posljednji dio “Nemoguće misije", pod nazivom "Dead Reckoning Part One” iz 2023., bio je toliko skup da je, uprkos zaradi od 567 miliona dolara širom svijeta, film rezultirao gubicima od više od 200 miliona dolara za Paramount.

Produkcija filma "Nemoguće misija 8" ponovo je pokrenuta u martu 2024., nakon što su prošlogodišnji štrajkovi u Hollywoodu zaustavili snimanje sredinom jula.

Nedavno se dogodilo još pehova s ​​filmom kada je navodno ponovo odgođen zbog kvara tokom snimanja s podmornicom vrijednom 25 miliona dolara.

[adinserter block="10"]

Reditelj Christopher McQuarrie izjavio je da je prije štrajka bilo snimljeno oko 40 posto filma, te da su snimali na lokacijama u Africi i na Arktiku.

Dodao je i kako najveća i najkompliciranija sekvenca filma tek treba biti snimljena.

Još u junu, Paramount je originalni datum izlaska u junu 2024. prebacio na 23. maj 2025.

THR je dodao da će film također odbaciti izvorni naslov "Mission: Impossible — Dead Reckoning Part II" za novi koji još nije objavljen.

[adinserter block="11"]

Nedavno je procurilo da je budžet za "Mission: Impossible 8" "premašio cifru od 300 miliona dolara u produkcijskim troškovima i da će u nadolazećim sedmicama i mjesecima biti puno veći.