[adinserter block="1"]
šta ga je spopalo?

Šampion čuvenog kviza završio u zatvoru, optužen da je nožem izbo rivala

Prvak kviza "Countdown" pojavio se pred sudom optužen da je nožem izbo rivala.

John Cowen (30) pojavio se na optuženičkoj klupi na sudu u engleskom Prestonu, optužen za ranjavanje i posjedovanje predmeta s oštricom, rekao je tužitelj Mercedeh Jabbari.

[adinserter block="9"]

Cowen, koji se pojavio u TV kvizu 2017., navodno je nožem napao Thomasa Careya na događaju "Countdown In Blackpool 2024" u ljetovalištu Lancashire 14. septembra.

Carey, diplomant matematike na Cambridgeu i također prvak u "Countdownu", prebačen je u bolnicu na liječenje zbog povrede ruke.

Cowen je ubrzo nakon toga uhapšen.

Optuženi je progovorio samo kako bi potvrdio svoj identitet na kratkom saslušanju pred sucem Darrenom Prestonom, prenosi Sky News.

[adinserter block="10"]

Nosio je sivi pulover i kimnuo glavom kad mu je rečeno da će biti zadržan u pritvoru u Liverpoolu do narednog saslušanja 6. decembra.

"Countdown In Blackpool" je godišnji turnir na kojem se međusobno suprotstavljaju bivši pobjednici iz showa na Channel 4.

Cowen je postigao treći najveći ukupni rezultat u seriji u kojoj je bio takmičar.

Pojavio se u još 11 epizoda, pobijedivši u osam uzastopnih takmičenja prije nego što je poražen.

[adinserter block="11"]

Jedna od najdugovječnijih kviz emisija u Britaniji, "Countdown" se emitira od 1982. i imala je sedam glavnih voditelja, kao i mnoštvo suvoditelja i gostujućih voditelja tokom pet decenija.