DOMINIK LIVAKOVIĆ

Golman hrvatske reprezentacije dobio prijetnju smrću. Poljaci opleli na društvenim mrežama

Ludu utakmicu odigrale su Poljska i Hrvatska (3:3) u četvrtom kolu Lige nacija u Varšavi.

Poljska je povela golom Piotra Zielinskog u 5. minuti. Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26). Pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) je smanjio na 2:3. U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69) pogodio za konačnih 3:3.

Poljski novinari žestoko vrijeđaju Livakovića

Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je kontroverzno isključen Dominik Livaković. On je nakon što je ispucao loptu zakačio Roberta Lewandowskog. Zbog toga mu je španski sudac Alejandro Hernandez dao crveni karton. To je izazvalo burne reakcije hrvatskih igrača, selektora i javnosti.

Međutim, burno su reagirali i Poljaci. Njihovi novinari zasuli su Livakovića teškim uvredama jer tvrde kako je time što je "u produžetku" ispucavanja nogom udario Lewandowskog u koljeno, mogao završiti karijeru jednom od najvećih poljskih nogometaša u historiji. Mržnju i prijetnje Livaković dobiva i na društvenim mrežama.

Golman Hrvatske trendira na X-u. Zbog Hrvata, Turaka, ali najviše zbog hejtera iz Turske

To znači da je jedna od glavnih tema na toj društvenoj mreži. Za to su zaslužni Hrvati, koji izražavaju nevjericu time što je Livaković isključen, zatim Turci, koji sprdaju golmana Fenerbahčea zbog isključenja i gola iz daljine kojeg mu je zabio klupski suigrač Szymanski te prije svih Poljaci. Oni vrijeđaju Livakovića, a jedna od najpopularnijih objava o njemu je ona u kojoj mu se prijeti smrću.

"Livakoviću, prljavi gade, brojiš zadnje dane. Bezvrijedni kurvin sine. Tražit ću te. Naći ću te. I ubit ću te. Dječače, spavaj svake noći otvorenih očiju."

Ostale objave Poljaka o njemu koje se ističu su: "Livakoviću, kurvo bez digniteta, zamalo si ubio poljskog jurišnika. To nije bio normalni ulazak, nego napad. Da je ovo prava Poljska ti ne bi napustio zemlju, nego bi izravno sa stadiona bio odveden u zatvor".