nijemac u engleskoj

Tuchel nakon što je imenovan za selektora Engleske pričao o – Peleu

Nijemac Thomas Tuchel (51) novi je engleski selektor i tu će dužnost preuzeti 1. januara 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA).

Bivši trener PSG-a, Chelseaja i Bayerna održao je konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, citirao slavnog brazilskog napadača Pelea, po mnogima najboljeg nogometaša u historiji, koji je preminuo u decembru 2022. u dobi od 82 godine.

"Upravo sam pročitao Peleovu izjavu na stadionu Wembley. Rekao je: 'Wembley je srce, glavno mjesto i katedrala nogometa.' Mislim da je bio potpuno u pravu", izjavio je Tuchel pred novinarima, govoreći o nacionalnom stadionu engleske reprezentacije.

"Želim iskoristiti priliku kako bih zahvalio FA-u na povjerenju. Jako sam uzbuđen što u siječnju krećem u ovu avanturu sa stručnim stožerom i, naravno, s posebnom grupom igrača kako bismo ostvarili svoje snove u Americi (Svjetsko prvenstvo 2026., op.a.).

Emotivan sam i jako strastven prema nogometu. Ovaj zadatak i ova uloga oživjeli su mladoga mene i vratili me u tinejdžerske dane. Uzbuđen sam zbog ovako velikog zadatka", dodao je Tuchel, koji je na klupi naslijedio privremenog selektora Leeja Carsleyja i Garetha Southgatea.