Stromboli ili pizza zamotana poput rolata pravi se od tijesta za pizzu punjenog sirevima, narescima i povrćem. Najbolje je poslužiti čim se ispeče.
Sastojci
400-500 g tijesta za pizzu
1 kašika maslinovog ulja
1 čehno bijelog luka
1 kašičica Vegete Natur za pizzu
po želji Vegeta Maestro chili i so
3 kašike sitno naribanog sira Pecorino Romano ili parmezana
4 tanke ploške gaude
4 kriške šunke u ovitku
4 tanke kriške mozzarelle
14 tankih kriški suhih kobasica
1 jaje
Priprema
Lim veličine 33x46 cm obložite papirom za pečenje.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto u pravougao 25x30 cm.
Površinu tijesta premažite uljem ostavljajući oko 2,5 cm oko krajeva.
Po namašćenom dijelu tijesta ravnomjerno rasporedite usitnjeni bijeli luk.
Sve pospite Vegetom Natur za pizzu, dodajte chili i so te naribani sir.
Po njemu rasporedite ploške gaude, zatim šunku, mozzarellu i ploške suhih kobasica.
Krajeve tijesta premažite razmućenim jajetom i čvrsto stisnite šav kako biste ga zatvorili.
Stavite ga na pripremljeni lim za pečenje, sa šavom prema dolje.
Čvrsto stisnite krajeve kako biste ih zatvorili i ugurali ispod strombolija.
Lagano ga prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 1 sat.
Pećnicu zagrijte na 190°C.