teški dani

Kultni njemački klub prodaje stadion navijačima kako bi se spasio bankrota

Schalke 04 prije tri godine ispao je iz Bundeslige, a sada se bori za ostanak u drugoj ligi. Trenutno je ekipa iz Gelsenkirchena na 13. mjestu. Klub je i u velikim financijskim problemima. Nijemci pišu kako je Schalke u minusu od 168 miliona eura. Uprava pokušava prikupiti novac pa u priču nastoji uključiti i navijače. Naime, klub je ponudio navijačima dionice stadiona Veltins Arena u Gelsenkirchenu.

Poznata je i cijena

Čelnici žele prodajom stadiona sanirati dugovanja. Službenim saopćenjem najavljeno kako kreće prodaja dionica stadiona. Prvo će biti osnovano udruženje za tu svrhu, a cijena po dionici trebala bi biti manja od 750 eura. Schalkeov predsjednik Matthias Tillmann objasnio je kako će udruga kupiti dionice stadiona, a njome će i dalje upravljati klub.

Bild: Prosjački pohod

Bild je ovaj potez Schalkea nazvao početkom prosjačkog pohoda. Za mjesec dana bi ovaj projekt trebao započeti, a u klubu očekuju kako će ih to sve skupa spasiti. Schalke je pet puta bio prvak Njemačke, posljednji put 1958. godine. Posljednji trofej osvojio je 2011., bio je to Kup Njemačke.