KORISNE NADOGRADNJE

Stiže niz noviteta na YouTube. Napokon uvode tajmer za automatsko pauziranje videa

Prije otprilike mjesec dana YouTube je najavio funkcije koje će uvesti do kraja ove godine, uključujući potpuno novo dugme koje će biti dodano uz lajk i komentiranje, kao i mogućnost organiziranja sadržaja u sezone i epizode.

Nedavno su najavili još jedan niz funkcija na webu, mobilnim uređajima, televiziji i YouTube Musicu, koje će postupno uvoditi tokom sljedećih nekoliko sedmica.

Između ostalog, napokon će stići funkcija za mobilnu aplikaciju koja će automatski pauzirati video zapise po isteku unaprijed postavljenog vremena. Od sada će biti moguće finije namještanje brzine reprodukcije na webu i u mobilnoj aplikaciji, u koracima od po 0,05.

Također, bit će moguće smanjiti ono što trenutno gledate u manji prozor dok tražite nešto drugo, pa nećete morati prekidati gledanje.

Uz popise za reprodukciju bit će moguće dodati sličicu koju ste povukli iz vaše zbirke ili koju je YouTube napravio za vas uz pomoć umjetne inteligencije. Playliste će od sad prihvaćati i glasovanje.

YouTube gamificira odanost obožavatelja kreatorima uvođenjem bedževa. Na primjer, ako stalno slušate muziku izvođača na mobilnoj aplikaciji, možete zaraditi značku kao njihov najbolji slušatelj.

Bit će uvedena i značka za prve plaćene članove kanala ili za tačno ispunjavanje kvizova prikazanih prije početka videa. Konačno, dizajn servisa bit će ponešto promijenjen za mobilnu aplikaciju, desktop i televizore, piše Gizmodo.