Zvijezde velikog srca

Koncertni spektakl ‘Niste sami’ 28. novembra u Zenici: Učestvuju Halid Bešlić, Gibonni, Bajaga i ‘Plavi orkestar’

Financijski prihod s koncerta u Areni namijenjen je kao pomoć nastradalima u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su zadesile BiH

Koncertni spektakl "Niste sami" bit će održan 28. novembra u Areni u Zenici.

Producent Tomislav Kašljević, Zeničanin sa zagrebačkom adresom, za ovu priliku okupit će ponajveće bosanskohercegovačke i regionalne muzičke zvijezde Halida Bešlića, Gibonnija, Bajagu i "Plavi orkestar".

Financijski prihod s ovog koncerta namijenjen je kao pomoć nastradalima u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

„Kao i mnoge i mene je pogodila vijest prije svega o izgubljenim ljudskim životima, a onda i materijalnim dobrima u nezapamćenim katastrofalnim poplavama i prva misao mi je bila kako ja mogu pomoći. Došao sam na ideju da organiziram i produciram jedan spektakularan humanitarni koncert koji bi zainteresirao široke narodne mase koje bi s kupljenim ulaznicama pomogle u realizaciji ove ideje.

Poslije par telefonskih poziva i razgovora s mojim prijateljima i poslovnim saradnicima bez razmišljanja i uz usklađivanje svojih obaveza moju ideju su podržali i odlučili joj se pridružiti šest vrhunskih muzičara ali i šest ljudskih veličina: Halid Bešlić, Bajaga, Gibonni, Saša Lošić-Loša, Samir i Admir Ćeremida (Plavi orkestar)... Budimo jedni uz druge kad je najteže“, poručili su.

„Zenica, Arena „Husejin Smajlović“ bio je moj izbor i nadam se da će moji sugrađani  prepoznati ovu muzičku priču i prisustvom, odnosno kupljenom ulaznicom pomoći da malo ublažimo nesreću koja je zadesila stanovnike Jablanice, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice i Konjica“ – izjavio je Kašljević.