čuvena glumica

Cameron Diaz otkrila razlog povlačenja iz filmske industrije prije 10 godina

Američka glumica Cameron Diaz, koja se proslavila ulogama u hit filmovima poput "Svi su ludi za Mary" i "Charliejevi anđeli" prije deset godina donijela je odluku o povlačenju iz filmske industrije, a sada je otkrila i zašto se odlučila na taj potez.

Tokom gostovanja na summitu Fortune’s Most Powerful Women otkrila je što ju je navelo da napusti Hollywood, ali i zbog čega se ipak odlučila vratiti ispred kamera nakon tolike pauze…

Slavnoj 52-godišnjoj plavuši pauza je bila nužna zbog osnivanja porodice, no ipak je došlo vrijeme za njen povratak.

Poslovni projekti

Tokom gostovanja na summitu Fortune’s Most Powerful Women, glumica je otkrila kako se iz Hollywooda povukla da bi se više posvetila porodici i pokrenula nekoliko poslovnin projekata.

"Za mene je to bila nužna stvar. Osjećala sam da to moram učiniti kako bih ponovno stekla kontrolu nad svojim životom. I, iskreno, ništa drugo me nije zanimalo", rekla je Diaz.

Objasnila je kako nijedna ponuda koju je u to vrijeme dobila nije bila dovoljno dobra da bi promijenila odluku.

"Nijedno mišljenje, nijedan uspjeh, nijedna ponuda ili nešto drugo nisu mogli promijeniti moju odluku da se posvetim brizi o sebi i izgradnji života kakvog sam zaista željela.

Izgradnja porodice

Sve se svodi na pitanje: oko čega ste strastveni? Za mene je to bila izgradnja porodice", priznala je Cameron.

Glumi se vraća nakon deset godina ulogom u filmu "Back in Action" u kojem će glumi s Jamiem Foxxom, s kojim je prethodno glumila u dva filma.

"Nisam mogla odbiti Jamiea. On je rekao ‘Ma daj’, a ja sam odgovorila ‘U redu, hajdemo to napraviti’. To je naš treći zajednički film", rekla je Diaz.

Supružnici Diaz i Benjy Maddden skupa imaju dvoje djece, četverogodišnju kćerkicu Raddix te sina Cardinala Maddena, koji je na svijet stigao u martu ove godine u najstrožoj tajnosti.