NA PRIVREMENOJ SLOBODI

Legenda Barce se vratila na društvene mreže: Ovako izgleda Dani Alves nakon izlaska iz zatvora

Španski mediji objavili su da je fudbaler Dani Alves u teškom psihičkom stanju nakon što je sud u Barceloni odbio zahtjev advokata

Dani Alves vratio se na društvene mreže, a njegova prva objava nakon izlaska iz zatvora izazvala je veliku pažnju.

Brazilski bivši nogometaš podijelio je fotografiju na Instagramu noseći majicu s natpisom "Dobra vremena su na putu", koja je brzo privukla diskurs o njegovoj prošlosti u medijski prostor.

Ovo je prvi put da je Alves javno progovorio otkako mu je odobrena privremena sloboda nakon što je više od 14 mjeseci proveo iza rešetaka, povezan sa slučajem seksualnog napada u noćnom klubu u Barceloni.

Podsjetimo, u februaru ove godine sud u Barceloni je osudio trofejnog nogometaša na četiri i pol godine zatvorske kazne zbog silovanja žene u jednom noćnom klubu, u noći s 30. na 31. decembar 2023. godine. Alves je pušten na slobodu 25. marta nakon što je uplaćena jamčevina u iznosu od miliona eura.

Na takvu odluku su se žalili tužiteljstvo i advokatski tim građanske stranke predvođen Esterom Garcijom, ali je njihova žalba odbijena i Brazilac je ostao na slobodi.

Nakon uplaćene jamčevine sud je Alvesa pustio na slobodu, ali mu i pritom oduzeo oba pasoša koje posjeduje, brazilski i španski. Nekadašnja nogometna zvijezda Barcelone ne smije napuštati Španiju te se sudu mora javljati svakog petka.