našao novu sredinu

Tino-Sven Sušić iznenadio izborom novog kluba

Bivši fudbaler Hajduka i Sarajeva Tino-Sven Sušić već je u poznoj fazi karijere na terenu.

Sušić je sada prešao u Francavillu u Italiji, u tamošnjoj četvrtoj ligi, čime je prekinuo razdoblje čekanja na novi klub sada već dosta duboko u novoj sezoni.

Bivši hajdukovac bio je bez kluba od početka jula. Posljednji angažman imao je u svojoj Bosni i Hercegovini, u dresu Tuzla Cityja. Ondje je u prošloj sezoni imao 23 nastupa u Premijer ligi BiH i dvije odigrane utakmice u Kupu BiH, bez gola ili asistencije, a Tuzla Cityju pristupio je nakon odlaska iz zagrebačkog Rudeša.

Za splitske Bijele igrao je od 2012. do ’16. godine, a prije odlaska, 2016. godine bio je najbolji nogometaš na terenima u Hrvatskoj, proglašen za najboljeg u HNL-u na kraju sezone 2015./16.

U sezoni koja je Sušića najviše proslavila u Hajduku, u hrvatskom prvenstvu imao je 12 golova i pet asistencija u 27 nastupa, a tri puta bio je strijelac i u Kupu Hrvatske. Sveukupni učinak bio je na 15 golova i pet asistencija u 37 odigranih službenih utakmica u toj sezoni.

Nakon Hajduka, Sušić je karijeru nastavio u belgijskom Genku, s odštetom od dva milijuna eura koja je pripala splitskim Bijelima. Kasnije je prošao još devet klubova, nigdje se nije uspio skrasiti, a novi izazov sada ima u neočekivanoj konkurenciji. Daleko je od pozicija na kojima je bio nekad, uključujući i igranje za reprezentaciju BiH.

U dresu svoje nacionalne ekipe odigrao je devet utakmica i ima jednu asistenciju u tim nastupima. Najviše pamti igranje za BiH na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, s nastupima protiv Nigerije i Irana na tom SP-u. Protiv Iranaca je ubilježio i svoju jedinu asistenciju za reprezentaciju, u pobjedi BiH s 3:1.

Sušić je u talijanskom četvrtoligašu dočekan kao prava zvijezda, s velikim očekivanjima. “Ovaj transfer predstavlja važno pojačanje za momčad zbog Sušićevog iskustva i tehničke kvalitete. Poznat je po svojoj viziji u igri, sposobnosti asistiranja i pucanja. Tehnika i kreativnost koju ima doveli su ga do statusa jako cijenjenog veznjaka u karijeri, što ga je dovelo i do reprezentacije BiH”, piše Francavilla o bivšem veznjaku Hajduka, svojedobno najboljem igraču hrvatskog prvenstva.