Zvijezda velikog srca

Gibonni će pjevati u Zenici na koncertu ‘Niste sami’: Posebno je vezan za BiH, razloga je nekoliko

Koncertni spektakl "Niste sami" bit će održan 28. novembra u Areni u Zenici

Koncertni spektakl "Niste sami" bit će održan 28. novembra u Areni u Zenici. Producent Tomislav Kašljević, Zeničanin sa zagrebačkom adresom, za ovu priliku okupit će na jednom mestu velike  muzičke zvijezde Halida Bešlića, Gibonnija, Bajagu i "Plavi orkestar".

Financijski prihod s ovog koncerta namijenjen je kao pomoć nastradalima u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Gibonni (56) inače veoma rijetko prihvata pozive da nastupa na koncertima s drugim izvođačima, a ovog puta je presudan bio renome i ugled producenta Tomislava Kašljevića, kao i posebne veze ove zvijezde s Bosnom i Hercegovinom. Naravno da je veoma bitan i humanitarni karakter koncerta „Niste sami“.

Gibonni je osamdesetih godina živio u Sarajevu. Nakon što je Mladen Vojičić Tifa napustio grupu „Divlje jagode”, Gibonni je postao njihov novi član te je osam mjeseci imao adresu u Sarajevu.

On i dan danas često ističe  kako ima posebne sa našom zemljom i  bh. prijestonicom. Govorio je u više navrata kako je stasavao s muzikom izvođača iz Sarajeva, a što se tiče aktuelnih muzičara Amira Medunjanin i Dino Šaran gostovali su na njegovim koncertima.

Svojevremno je otkrio da ima dosta prijatelja iz naše zemlje. Naklonost ove zvijezde iz Splita publika u našoj zemlji uzvraća na najbolji mogući način i Gibonni je definitivno jedan od najomiljenijih i najpopularnijih izvođača kod nas.