novi "zmaj"

Kulašin pred meč sa Željezničarom: Ovo je jedna od najvećih utakmica u našem prvenstvu, ulazimo s ciljem da pobjedimo

Fudbaler Borca iz Banja Luke Enver Kulašin, govorio je za klupsku stranicu uoči utakmice sa Željezničarom na "Gradskom stadionu".

Naime, mladi Kulašin je od početka sezone je uhvatio pravi ritam i svojim igrama plijeni pažnju. Zadovoljan je, kaže, zbog nove prvenstvene pobjede nad Igmanom (4:0).

„Drago mi je što sam postigao dva gola, ali je uvijek od golgeterskog učinka bilo kog igrača važnije da smo stigli do pobjede. Igman je nezgodan protivnik na svom terenu, ali smo od prve minuta diktirali dešavanja na terenu i zasluženo smo stigli do novog trijumfa. U prvenstvu je svaka pobjeda od velikog značaja i ekipe koje se bore za trofeje skoro da nemaju pravo na kiks. Pokazali smo da smo u dobroj formi, ali već u nedjelju nas čeka novi izazov.“ , kaže Kulašin za klupsku stranicu.

Vremena za predah baš i nema. Odmah po povratku iz Konjica ekipa Borca se okrenula pripremi za predstojeću derbi utakmicu 10.kola WWIN Lige BiH. Na Gradski stadion u nedjelju stiže Željezničar.

„Očekuje nas još jedan derbi utakmica, a dvoboj Borca i Željezničara jedan je od navećih u našem prvenstvu. U svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobjedu. Tako će biti i ovaj put. Igramo na svom stadionu i to je obaveza više da damo sve od sebe. Znamo i šta trijumf u ovom duelu znači za naše navijače i za čitav grad tako da, u ime saigrača, mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo nova tri boda. Poštujemo ekipu Željezničara, ali gledamo samo sebe i svoju igru. Na nama je da budemo pravi, da igramo na gornjoj granici svojih mogućnosti i da kroz jednu dobru partiju dođemo do pobjede.“ , kaže Kulašin.

Dobre partije koje pruža ove sezone nisu prošle nezapaženo, pa se Enver Kulašin našao na spisku Sergeja Barbareza za minulu reprezentativnu akciju i duele sa Njemačkom i Mađarskom.

„Lijepo je kada stigne nagrada za partije koje se pružaju na terenu. Za mene je čast što sam dobio poziv selektora Sergeja Barbareza i jedno novo iskustvo koje će mi pomoći da još više napredujem. To mi ujedno i motiv da pojačam svoj rad, a nadam se da ću dobiti i priliku za debi. Na meni je da nastavim sa dobrim igrama, a selektor je taj koji ima posljednju riječ.“ rekao je Kulašin.

Podsjetimo, utakmica između Borca i Željezničara se igra u nedjelju od 19:45 sati na "Gradskom stadionu".