danielle collins

Američka teniserka najavila kraj karijere, pa se predomislila: Željela je ostvariti planove, ali…

Danielle Collins je ove godine najavila da će se oprostiti od profesionalnog bavljenja tenisemo, ali se Amerikanka ipak sada ipak predomislila, pa će nastaviti sa igranjem i u 2025. godini.

Naime, Collins je ove godine objavila kako se povlači iz profesionalnog tenisa kako bi zasnovala porodicu, međutim u finišu sezone došlo je do preokreta.

Tridesetogodišnja Amerikanka objavila je na svom Instagramu vijest da ipak nastavlja s teniskom karijerom i u sljedećoj godini.

“Bila sam uzbuđena zaključiti tenisku karijeru i započeti sljedeće poglavlje svog života, ali stvari nisu išle prema planu. Nedavno sam obilazila nekoliko specijalista kako bih bolje shvatila koji je najbolji put prema ostvarenju mog krajnjeg cilja, a to je začetak porodice”, napisala je Collins.

“Borba s endometriozom i plodnošću ogroman je izazov mnogim ženama i nešto s čime se aktivno borim, ali potpuno vjerujem timu s kojim radim. Samo će trajati duže nego što sam mislila. I dok nema garancija u životu, nadam se da ću nastaviti gdje sam stala 2024. godine i nastaviti igrati dok se ne pojavi više sigurnosti po pitanju moje plodnosti. Jedina su garancija za sada epski mečevi”, dodala je Amerikanka.

Podsjetimo, Collins je trenutno deveta igračica WTA liste, imala je ponajbolju godinu karijere, osvojivši Masters u Miamiju, pa zatim i Charleston.

Igrala je i finale Strasbourga, polufinale Rima, četvrtfinale Olimpijskih igara i vratila se u top 10. Njezin najbolji renking bilo je sedmo mjesto ostvareno 2022. godine, iste godine kada je igrala finale Australian Opena.