strateški partneri

Putin pisao Vučiću: Rusi i Srbi su vijekovima stajali rame uz rame

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom 80. godišnjice osljobođenja Beograda, čestitku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

"Poštovani gospodine predsjedniče,

Primite srdačne čestitke povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od njemačko-fašističkih osvajača. Beogradska ofanzivna operacija, koju su prije osam decenija izvele snage Crvene Armije i jugoslavenskih partizanskih odreda, slavna je stranica naše zajedničke historije.

Hiljade sovjetskih vojnika palih u borbi protiv nacizma počivaju u srpskoj zemlji. Visoko cijenimo poštovanje i pažljiv odnos uz koje vlasti i građani Srbije čuvaju sjećanja na njih.

Rusi i Srbi su vijekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih neprijatelja, zajedno su savladavali nedaće i iskušenja.

Važno je da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Iskreno Vam želim zdravlje i uspjeh, a svim Vašim sunarodnicima blagostanje i prosperitet", navodi se u čestitki Putina.