zvijezda dinama

Zajec o fudbaleru koji danas vrijedi milione: Došao iz BiH za ništa, to je najjeftiniji igrač kojeg sam vidio

Petar Sučić je do 2021. godine bio omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu u čijem je dresu upisao 24 nastupa (16 za U19 i osam za U21 selekciju).

Ovaj 20-godišnjak, koji je rođen u Livnu, a potom živio u Bugojnu, nakon što je nastupao za mlađe kategorije bugojanske Iskre i mostarskog Zrinjskog, od januara 2022. član je Dinama iz Zagreba u čijem je dresu ove sezone naprosto eksplodirao.

Zablistao je i u dresu seniorske reprezentacije, nažalost ne "Zmajeva", već susjedne Hrvatske. Debitirao je u septembru i već upisao četiri nastupa za "Vatrene".

O njemu je govorio i predsjednik prvaka Hrvatske, zagrebačkog Dinama, Velimir Zajec.

"Sučić je došao iz Bosne i Hercegovine za ništa.

To je najjeftiniji igrač kojeg sam vidio i naravno da ćemo mu sastaviti dobar ugovor", kaže Zajec za veznjaka čija je trenutna vrijednost, prema Transfermarktu, procijenjena na tri miliona eura.

Dodaje da je Dinamo imao dobre ponude za njega, ali da ga nisu htjeli prodavati jer su se složili da će biti još mnogo bolji.

U 11 ovosezonskih nastupa u svim takmičenjima, Sučić je postigao jedan gol uz dvije asistencije za Dinamo. Upisao se u strijelce i u dresu reprezentacje Hrvatske.