život se vraća u normalu

Redovita nastava u Jablanici nastavlja se u ponedjeljak

Na sjednici Općinskog stožera civilne zaštite Jablanica održanoj u petak donesena je Naredba kojom se redovno odvijanje nastave u JU Osnovna škola "Suljo Čilić" i JU Srednja škola Jablanica nastavlja u ponedjeljak, 21. listopada, gdje je to moguće, priopćeno je iz Općine Jablanica.

Pritom se dodaje da će za učenike koji su spriječeni da prisustvuju nastavi, ista biti organizirana online.

Na sjednici je razgovarano i o trenutnoj situaciji na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama i odronima. Kao i na prethodnim sjednicama, bilo je govora o aktivnostima općinskih službi - PS Jablanica, Doma zdravlja Jablanica, Merhameta, Crvenog križa Jablanica, Centra za socijalni rad, JKP Jablanica d.d. u stečaju.

Kako je istaknuto, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirano je na sanaciji štete, odnosno čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne putne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uvjetno prohodne, a tijekom jučerašnjeg dana "uvjetno" je uspostavljena putna komunikacija prema naselju Čehari. Dio Glodnice i dalje je prometno izoliran.

Svi raspoloživi resursi konstantno rade na uspostavi putnih komunikacija, koje su pretrpjele ogromna oštećenja, kaže se u priopćenju.