tenis

Vjerovatno zadnji put u historiji ćemo gledati meč Nadal – Đoković i možemo biti sretni što živimo u vremenu ovakvih velikana

Rafael Nadal vjerojatno će posljednji put u karijeri odigrati meč protiv Novaka Đokovića. Ovaj duel na rasporedu je sutra na egzibiciji "Six Kings" u Rijadu, a nekada veliki rivali "bijelog sporta" borit će se za treće mjesto nakon poraza od tenisera nadolazeće generacije Sinera i Alcaraza.

Podsjetimo, osvajač 22 Grand Slam naslova prošli je tjedan objavio da će završiti karijeru nakon nastupa za španjolsku reprezentaciju u finalu Davis Cupa koje će se od 19. do 24. studenog održati u Malagi, a neće biti tamo.

"Emocionalno ću sigurno biti spreman. Fizički i što se tiče razine igre, imam još mjesec dana za pripreme. Pokušat ću biti u dobroj formi kako bih pomogao momčadi da pobjeđuje. Ako ne budem spreman za singl, Ja ću biti prvi koji će reći tako da 'Budite sigurni da neću biti na terenu ako mislim da ne mogu dobiti taj meč', rekao je Rafael Nadal.

Nadal se potom osvrnuo na taj posljednji meč s Đokovićem.

"Nostalgično je ponovo igrati protiv Đokovića. Igrali smo puno mečeva i bit će zabavno ponovno igrati jedan protiv drugog. Nadam se da možemo prikazati dobru predstavu i dobru razinu zabave", rekao je Nadal sa smiješkom.

Nadal i Đoković odigrali su 60 mečeva. Španac je slavio 29 puta, dok je srpski tenisač posljednji put slavio na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.