svi su šokirani

Mehmed Ćosić napravio nevjerovatan potez, koji možda niko nikada nije napravio: Pogledajte šta se desilo

Fudbaler Radničkog iz Kragujevca Mehmed Ćosić, napravio je nevjerovatan potez nakon čega je dobio žuti karton.
Naime, Ćosić je na utakmici protiv TSC-a iz Bačke Topole legao na travu, kako bi glavom vratio loptu svom golmanu Marku Miloševiću, nakon čega mu je sudija Srđan Jovanović pokazao žuti karton.

@arenasporttv Meč između TSC-a i Radničkog 1923 obeležio je potez Mehmeda Ćosića! #fudbal #superliga #sls #viral #tsc #radnicki ♬ original sound - TV Arena Sport

Prema pravilima fudbalske igre, igraču nije dozvoljeno namjerno inicirati potez dodavanja lopte golmanu glavom, prsima, koljenom ili drugim dijelom tijela, uključujući i iz slobodnog udarca ili udarca s gola, a sve s namjerom kako bi zaobišao pravila ove igre.

Stoga je sudija Jovanović postupio prema pravilima i pokazao bivšem igraču Veleža i Željezničara žuti karton, te dosudio slobodan udarac za TSC.

Međutim, na toj utakmici ništa nije pomoglo sastavu iz Bačke Topole, koji je doživio novi neuspjeh budući da je na kraju Radnički slavio gostujući trijumf rezultatom 2:0.

Podsjetimo, Mehmed je osim za Velež i Željezničar igrao i za Kolubaru, Radnički iz Lukavca te juniore tuzlanske Slobode, gdje je i počeo svoju karijeru.