nizozemski borac

Overeem je kroz karijeru izgubio čak 15 mečeva nokautom: Sada je otkrio koji borac ga je najjače udario

Alistair Overeem važio je za jednog od najboljih i najopasnijih udarača u historiji borilačkih sportova. Naime, ova nizozemski MMA borac najveći dio karijere proveo je u teškoj diviziji, gdje je impozantnom figurom strašio protivnike i osvajao fanove.

Prema podacima Sherdoga, upisao je 47 pobjeda i 19 poraza boreći se sa zvijezdama poput Brocka Lesnara, Franka Mira, Fabricija Werdeme, Stipe Miočića, Marka Hunta...

Primio je puno teških udaraca i 15 mečeva izgubio nokautom, ali priznao je da ga niko nije udario toliko snažno kao Francis Ngannou (38). U razgovoru za "TalkSport" upitan je od koga je primio najjači udarac, a odgovorio je: "Dobro pitanje. Najjači udarač ikad? Francis Ngannou."

Meč dvojice sjajnih boraca održan je u decembru 2017. na priredbi UFC 218, kada je Ngannou aperkatom podigao Overeema s tla, nakon čega je Nizozemac pao i izgubio svijest.

"Imao sam plan i taktiku. Ali napravio sam jednu pogrešku. Previše sam mu se približio", dodao je Overeem, višestruki prvak u MMA-u i kickboksu.