PSIHOTIČNI NAPADI

Policijski izvještaj potvrdio: Liam Payne bio je pod utjecajem jakih halucinogenih droga prije smrti

Pjevač je počeo zloupotrebljavati drogu i alkohol kada je stekao veliku slavu s boy bendom One Direction.

Pjevač Liam Payne, tog dana kada je tragično preminuo, bio je pod utjecajem jakih halucinogenih droga koje izazivaju psihotične napade i halucinacije, prenosi Page Six. Policijski službenici Buenos Airesa izvijestili su da je pjevač konzumirao "Cristal", odnosno metamfetamin, opasnu tvar koja uzrokuje ekstremno dobro raspoloženje i ekstremno loše raspoloženje, čineći konzumenta agresivnim.

"Nepredviđeno" ponašanje može biti posljedica droge i možda je uzrokovalo halucinacije, što je moglo navesti Paynea da skoči s balkona na trećem spratu svoje hotelske sobe u Buenos Airesu.

"Liam se borio s vrlo značajnom ovisnošću o drogama i njegovo liječenje, kao što će potvrditi oni koji su ga poznavali, nije bilo uspješno", rekao je ranije izvor za Page Six. Malo prije tragičnog događaja nekoliko je ljudi vidjelo mladog pjevača pa su kasnije iznijeli svoja navodna zapažanja.

Gošća hotela tvrdila je da je Payne razbio svoj laptop nakon što ga je razbjesnio e-mail koji je pročitao. "Prišla sam i pita ga: ‘Jesi li dobro?‘ Ali on je samo progunđao i zatim rekao: ‘Bio sam u boy bendu. Zato sam tako s****n‘", prisjetila se gošća navodne interakcije.

Druga je osoba tvrdila da se pjevač posvađao s neimenovanom ženom oko novca. "Dat ću ti 20.000 dolara samo zato što mogu. Imam 55 miliona dolara i volim pomagati ljudima", rekao je Liam prema tvrdnjama jednog od izvora iz hotela, Michaela Fleischmanna koji je pjevača opisao tada vidno uznemirenim, pomalo divljim i energičnim.

Direktor hotela Esteban, htio je pozvati policiju u srijedu navečer, prije nego je preminuo Payne, zbog nedoličnog ponašanja i straha da bi se mogao povrijediti. U konačnici, Payne je bio "izbačen" iz Palacio Duhau - Park Hyatt Buenos Airesa prije nego je rezervirao boravak u hotelu CasaSur Palermo, gdje je preminuo.

Inače, Payne je počeo zloupotrebljavati drogu i alkohol kada je stekao veliku slavu s boy bendom One Direction, koji je nastao u talent showu "X Factor" 2010. godine kada je žiri nakon solo audicija odlučio Paynea, Harryja Stylesa, Nialla Horana, Zayna Malika i Louisa Tomlinsona spojiti u grupu.

Iako bend na kraju showa završava na trećem mjestu, One Direction postaje svjetski poznati boy bend s milionima obožavatelja, i to već od prvog hita nakon talent showa, "What Makes You Beautiful". Debitantski album "Up All Night" bio je najbrže prodani debitantski album u Velikoj Britaniji 2011. godine, a taj ih je rekord doveo do njihove prve turneje koja je u decembru započela u Velikoj Britaniji.

Grupa osvaja pet "Brit Awardsa", četiri "MTV Video Music Awardsa", rasprodaje 50 miliona ploča širom svijeta te je prikupila preko tri milijarde pregleda na YouTubeu. Iako je izgledalo kao da je sve super, veliki se preokret događa 2015. godine kada Zayn odlučuje napustiti bend. Nedugo nakon toga i ostali su članovi krenuli graditi svoje solo karijere.