Holivudska glumica Julia Roberts uskoro će napuniti 57 godina, a cijeli život ima savršenu liniju. Kaže da je to zahvaljujući prehrani , tjelesnoj aktivnosti i, naravno, genetici. Jednostavan i zdrav doručak - tost s avokadom i poširanim jajem - pomaže joj u održavanju vitalnosti. Donosimo recept Julije Roberts koji možete isprobati.
Poširano jaje s tostom i avokadom za savršenu liniju
Obrok je bogat proteinima, vitaminima i zdravim mastima. Avokado i jaja tijelu osiguravaju potrebne hranjive tvari, poput omega-3 masnih kiselina, željeza, vitamina B i E te proteina.
Potrebno je: jedno jaje, četiri šoljice vode, dvije kašike bijelog sirćeta, prstohvat soli, jedan komad tosta s avokadom i malo nasjeckanog vlasca (po želji).
Priprema: tostirajte hljeb i premažite avokadom. U loncu zagrijte vodu sa sirćetom, pa kad prokuha polako razbijte jaje i spustite ga u vodu. Laganim, kružnim pokretima kuhačom skupljajte bjelanjke oko žumanjaka i kuhajte 3-4 minute. Zatim pažljivo izvadite poširano jaje i stavite ga na tost s avokadom. Za dodatni okus dodajte so i malo nasjeckanog vlasca.