uoči derbija

Džeko otkrio najbolniji trenutak u karijeri: “Ostavilo je velike posljedice na mene, ne mogu to ni da gledam”

Uoči derbija italijanske Serije A između Rome i Intera u nedjelju, Gazzetta je obavila intervju za bivšim članom obje ekipe Edinom Džekom.

Kapiten BiH igrao je za Romu od 2015. do 2021, nakon čega prelazi u Inter, gdje se zadržao do jula 2023.

Iako nije želio ići, Inter je odlučio riješiti se njegovih usluga, što mu nije bilo jasno u to vrijeme.

“Ako su tako odabrali, to znači da su se složili svi i trener i klupsko rukovodstvo. Sve to mi je bilo čudno, ali sam s vremenom shvatio. Poštovao sam odluku jer su u Interu bili korektni prema meni. Bile su to dvije važne sezone.”

Najviše ga boli poraz u finalu Lige prvaka od svog bivšeg kluba Man. Cityja.

“Naravno da je velika tuga nakon tog susreta. Svako malo se pojavi akcija gola Cityja na Instagramu i odmah pređem rukom preko ekrana kada to vidim. Ne mogu ni da gledam. Taj meč je ostavio velike posljedice na mene, imao sam snažan osjećaj da smo uspjeli, ali na kraju nismo pa imam gorak ukus u ustima”

Bh. napadač kaže da se sjeća prve utakmice kada se vratio na stadion Olimpico u Rimu i u pobjedi Intera od 3:0 zabio gol Romi.

“Sjećam se prve utakmice na Olimpicu otkako sam prešao u Inter. Slavili smo sa 3:0 i ja sam pogodio. Možda nije bilo vidljivo na terenu, ali unutra sam osjećao ‘vatru’. Osjećao sam da su navijači oba tima na mojoj strani. Vratio sam se na moj stadion, na Olimpico koji je bio moj stadion, u moju kuću. Jaka emocija kakvu nikada prije nisam osjetio.”