potpisan ugovor

Livno uskoro dobija Centar izvrsnosti: Evo kojoj svrsi će služiti

U zgradi Gradske uprave Livna gradonačelnik Darko Čondrić potpisao je ugovor za adaptaciju prostorija namijenjenih za Centar izvrsnosti.

Po okončanju javne nabave i odabira izvođača radova ugovor je potpisan s direktorom "G&M Semren" Matom Semrenom. Prostorije koje će biti adaptirane za potrebe Centra izvrsnosti nalaze se u Osnovnoj školi fra Lovro Karaula, izvijestili su iz Grada.

Inače, projekt otvaranja i djelovanja Centra izvrsnosti na području Kantona 10 se provodi u saradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom u kojoj takav centar djeluje već pet godina. Vizija djelovanja centra je rad s darovitom djecom i edukacija nastavničkog kadra i roditelja. Saradnju s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije otpočela je Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna.

Svečanost otvaranja Centara za Kanton 10 nedavno je upriličena u Tomislavgradu u Osnovnoj školi "Fra Mijo Čuić" u Bukovici. Osim ove škole Centri će djelovati u tomislavgradskoj strukovnoj školi, livanjskoj strukovnoj i školi fra Lovro Karaula u Livnu.

Vrijednost potpisanog ugovora za adaptaciju prostorija za Centar izvrsnosti u Osnovnoj školi Fra Lovro Karaula u Livnu iznosi 245.699,99 maraka. U sufinanciranju projekta sudjeluje Vlada Hercegbosanske županije s iznosom od 130 tisuća maraka, navode iz Grada Livna.