brazilac u problemima

Zekić odstranio Oliveiru za meč sa Veležom, pa poručio: Ne mogu da budem mekan, moram biti pravičan…

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Zoran Zekić je nakon utakmice protiv Veleža na press-konferenciji za novinare govorio i o brazilskom napadaču Renanu Olivieri, koji nije bio u konkurenciji za ovaj susret.

Iako "bordo klub" nije zvanično potvrdio, Brazilac je zbog nediscipline ponovo odstranjen iz ekipe baš kao i u mandatu Simona Rožmana, ali Zekić je “spustio” loptu i najavio da će sve biti u redu.

“Dešava se proces života u nogometu. Sve će biti okej, svi znamo gdje smo i šta smo i kakva su pravila kada pređeš kapiju u kampu u Butmiru. Nemam luksuz da budem mekan, Sarajevo zahtijeva da moram biti pravičan. Ako budem pravičan, onda će me igrači slijediti, a ako ne, onda ću proći onako kako se puno puta prođe u životu”, poručio je trener Sarajeva.

Naime, Oliveira već odavno pruža vrlo loše partije u dresu Sarajeva i daleko je od forme koja ga je krasila na samom početku njegove avanture u na Koševu.

Osim toga, problemi s nedsiciplinom postali su sve izraženiji i pitanje je koliko će stručni štab pa i navijači tolerisati njegovo ponašanje.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je osam ligaških utakmica i postigao samo jedan gol.