formula 1

Sve je spremno za spektakl u Austinu: Evo koliko će biti gledatelja i koliko je zapravo koštala karta za ovu utrku

Svi ljubitelji Formule 1 s nestrpljenjem čekaju spektakl u Austinu, na kojem će Max Verstappen i Lando Norris nastaviti borbu za naslov prvaka.

Naime, Nizozemac u Red Bullu pobijedio je u sprint utrci, Britanac u McLarenu uzvratio je osvojivši pole position. Na redu je glavna utrka, a ko će imati više razloga za slavlje svi ljubitelji ovog sporta će saznati večeras.

Tribine s kapacitetom od 120.000 ljudi već su odavno rasprodane. Oko staze će biti i veliki broj ljubitelja Formule 1, pa se na jednoj od najatraktivnijih staza u Formuli 1 očekuje blizu 150.000 navijača.

Cijene karata su dosta skupe. Najjeftinija karta za prvi dan bila je 89 dolara, za drugi 179 dolara, dok je najjeftinija karta za samu utrku koštala 389 dolara. Ako se tome doda hrana i piće, te eventualno pokoji ne tako jeftini suvenir, jasno je da ne možete bez minimalno 500 dolara.

Interes za Formulu 1 je nevjerovatan, a američki mediji kao glavni razlog navode Netflixovu seriju Formula 1 Drive to Survive koji iz drugog ugla prati sva događanja u F1. Ne treba ni govoriti da su Sjedinjene Američke Države jedine s čak tri utrke u kalendaru, a osim u Austinu, najbolji vozači takmiče se u Miamiju i Las Vegasu.