Rukomet

Premijer liga BiH za rukometaše: Pobjede Konjuha, Krivaje i Višegrada

Uslijed obaveza četiri bh. kluba u Evropi, u Premijer ligi BiH za rukometaše odigrana su samo četiri meča minulog vikenda.

Rukometaši Maglaja su na domaćem terenu remizirali protiv sarajevske Bosne rezultatom 28:28. Rijad Halilović je bio najefikasniji igrač Maglaja sa osam golova, dok je Danijel Stijović dodao sedam. Kod Bosne, Njegoš Đukić je postigao osam golova, dok je Benjamin Čičkušić upisao sedam, navodi se na zvaničnoj stranici Rukometnog saveza BiH.

Konjuh je na domaćem terenu nadigrao dobojsku Slogu sa 29:26. Kapiten Aldin Sakić je predvodio Živiničane sa devet golova, dok je Sead Dautović doprinio sa sedam golova. Kod Sloge, Dario Đenadija je bio najefikasniji sa devet postignutih golova.

Krivaja je kao gost nadigrala Čelik Junior sa ubjedljivih 31:24. Marin Marić je bio ključni igrač za Krivaju sa osam postignutih golova, dok je Malik Delić dodao šest. Na strani Čelik Juniora, Danilo Božović je postigao šest golova.

U još jednom meču, Višegrad je na domaćem terenu savladao Goražde sa minimalnih 28:27. Veljko Kuburović je bio najefikasniji igrač za Višegrad sa osam postignutih golova, dok je Elmir Građan postigao šest golova za Goražde.

Rezultati 5. kola Premijer lige BiH za rukometaše: 
Maglaj – Bosna 28:28,
Višegrad – Goražde 28:27,
Čelik Junior – Krivaja 24:31,
Konjuh – Sloga 29:26. 
Odgođeno: Gračanica – Leotar, Vogošća – Borac, Sloboda – Izviđač.