BRŽI OPORAVAK

Doktorica otkrila trik koji će prehladu sasjeći u korijenu: ‘Uzmite ove dvije stvari’

Iako je još nekoliko sedmica do službenog početka sezone prehlada i gripe, prehlada može pogoditi u bilo kojem trenutku tokom godine. Stoga je važno biti spreman kako biste se što brže oporavili.

Doktorica Shireen, ljekarka opće prakse, podijelila je na TikToku koristan savjet koji bi vam mogao pomoći u borbi protiv prehlade. Iako ne postoji način da se prehlada potpuno zaustavi, moguće je ublažiti njezine simptome i ubrzati oporavak.

Doktorica preporučuje hitnu akciju čim primijetite prve znakove prehlade, poput svrbeža u grlu ili suznih očiju. Ona savjetuje jednostavan lijek koji uključuje vitamin C i cink kako bi se spriječilo pogoršanje simptoma.

"Ja sam doktorica opće prakse i želim vam dati jedan mali, izuzetno jednostavan savjet koji će smanjiti trajanje i jačinu prehlade koju imate ove zime. Čim primijetite svrbež u grlu, curenje nosa ili svrbež očiju, želim da uzmete dvije stvari: vitamin C i cink. Možete nabaviti tablete koje se otapaju u vodi, samo počnite s tim. Ne možete spriječiti prehlade, ali istraživanja pokazuju da uzimanje cinka i vitamina C smanjuje trajanje i jačinu simptoma. Osobno to radim već nekoliko godina i mogu vam reći da to stvarno djeluje", objasnila je.

Pratitelji doktorice Shireen su čak potvrdili učinkovitost na temelju vlastitog iskustva, a spomenuli su i da su primijetili dugoročne promjene.

"Uzimam dvije multivitaminske tablete svaki dan. Otkako to radim, gotovo se nikada ne razbolim, a ako se razbolim, simptomi su blagi", "Radim to i konzumiram obilje sirovog bijelog luka, meda i dovoljno sna, uvjeren sam da je to razlog zašto rijetko obolijevam duže od 2-3 dana", bili su neki od komentara na TikTok video.

Uzimanje vitamina C i cinka može biti jednostavna, ali učinkovita strategija za brži oporavak od prehlade, pa razmislite o dodavanju ovih dodataka u svoju svakodnevnu rutinu.