Večeras premijera

Film o Draženu Petroviću: Mile Kekin napisao pjesmu i glumi Mirka Novosela

Dražena igra glumac iz porijeklom iz BiH Domagoj Nižić

Premijera igranog filma "Dražen" reditelja Danila Šerbedžije te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića, koji je ujedno i koreditelj, i Ivora Šibera, održat će se večeras u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma.

Jedna od naslovnih pjesama je "1 na 1", koju je napisao Mile Kekin, koji u filmu glumi legendarnog trenera Mirka Novosela.

"Pjesmu 1 na 1 napisao sam mjesecima nakon zadnje klape jer mi se tema filma učinila dovoljno univerzalnom da se o tome napiše pjesma koja će vrijediti i van sportskog terena. Svidio mi se način na koji scenarij suptilno balansira teme oštre sportske kompeticije, bratske ljubavi i Draženovu želju da se izbori za pažnju starijeg brata", kaže Kekin.

Film "Dražen" snimljen u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mozartu koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Evropu nego i SAD.

Film je sniman, između ostalog, i na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, što dodatno doprinosi emotivnoj snazi priče.

Dražena igra glumac iz porijeklom iz BiH Domagoj Nižić, koji je diplomirao glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.