Ljubavni trougao

‘Doba nevinosti’: Šta je jače – ljubav ili društvene konvencije

Martin Scorsese režirao je film u briljantnoj adaptaciji romana Edith Wharton koji je osvojio Pulitzerovu nagrad

„Doba nevinosti“ (The Age of Innocence) je film Martina Scorsesea iz 1993. godine s Danielom Day-Lewisom, Michelle Pfeiffer i Winonom Ryder u glavnim ulogama.

Raskošna drama o pristojnosti i potisnutoj želji u New Yorku 1870-ih. Oskarovac Daniel Day-Lewis glumi uglednog advokata zaručenog za ljepoticu iz visokog društva, ali koga privlači njena  egzotična sestrična.

Čuveni Scorsese režirao je film u briljantnoj adaptaciji romana Edith Wharton koji je osvojio Pulitzerovu nagradu.

Zanosna romansa o troje bogatih Njujorčana uhvaćenih u tragičnom ljubavnom trokutu, ova ironično naslovljena priča opisuje veličanstvenost i licemjerje visokog društva 1870-ih.

 U središtu filma je Newland Archer (Day-Lewis), ugledan advokat koji tajno čezne za strastvenijim životom. Zaručen za lijepu, ali običnu predstavnicu visokog društva May Welland (Ryder), Newland se prepušta životu tihog samozadovoljstva. Ali kad se Mayina nekonvencionalna sestrična vrati u New York usred društvenog i seksualnog skandala, Newland riskira sve zbog prilike za pravu ljubav.

Kako se Newland sve više zanima za Ellen, njegove iluzije o društvu kojem pripada se razbijaju, a njegov brak s May se raspada. Hoće li slijediti društvene konvencije ili svoje srce?