Kamerunski borac

Ubrzo bi mogli svjedočiti pravom spektaklu: Ngannou želi da se bori protiv najboljeg kickboksera svijeta

Nakon kratkog izleta u boks i uzbudljivih mečeva protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, MMA zvijezda Francis Ngannou (38) vratio se svom matičnom sportu.

Naime, bivši prvak UFC-a sada je pod PFL-om, na čijoj priredbi je uvjerljivo porazio Renana Ferreiru i dokazao kako je i dalje jedan od najboljih teškaša današnjice. Kamerunac je dokazao da je i dalje među najboljim teškašima današnjice, iako više nije pod ugovorom s najpoznatijom svjetskom promocijom nakon što se s vlasnikom UFC-a Danom Whiteom nije dogovorio oko novog ugovora. Potez odbijanja Whitea pokazao se kao pun pogodak.

U spomenutim bokserskim mečevima je unatoč očekivanim porazima zaradio više nego u cijeloj MMA karijeri, a sada je u podcastu Ariela Helwanija otkrio kako bi se volio okušati i u kickboksu, i to protiv najboljeg kickboksera današnjice, Nizozemca Rica Verhoevena (35).

Verhoeven je više od deset godina neosporni vladar Gloryjeve teške kategorije. Čak 11 puta uspješno je branio svoju titulu prvaka, a tokom dosadašnje karijere ostvario je 64 pobjede i 10 poraza.

Ngannou je rekao: "Rico i ja imamo neke zajedničke prijatelje. Jednom smo se upoznali u dvorani i mi smo prijatelji, ali ne bih rekao da smo prijatelji u toj mjeri da se ne možemo boriti jedan protiv drugog. Mi smo ‘gym‘ prijatelji, pošaljite mi ugovor."